Sunday, June 5, 2011

novelis: nass alina noah
1. selamat pengantin baru isteriku ; harga: RM30 (x termasuk kos penghantan)
                                                    halaman: 1158 ms
sinopsis:

KAtas dasar cinta, Addam dan Qistina kahwin lari di Siam. Belum pun sempat melayari hidup sebagai suami dan isteri, Jeneral Malik telah membongkar identiti sebenar Qistina.

Hidup Addam mula kucar-kacir apabia ibunya mendesak dia mengahwini Melyna. Qistina pula merelakan perkahwinan Addam dan Melyna.

Dengan hati yang separuh rela, Addam telah memilih Qhusyairi untuk dijodohkan dengan Qistina.

Bahagiakah Addam dan Qistina melayari kehidupan masing-masing bersama insan yang tidak dicintai?


novelis: dzie tyea


1. sesuci kasih seorang isteri ; harga: RM13 (x termasuk kos penghantan)
                                              halaman: 598 ms
sinopsis:

Dia bukan lelaki yang terbaik, dia sendiri mengakuinya namun entah mengapa Dia Yang Maha Kuasa sudi juga menganugerahkannya isteri semulia dan sesempurna Alishah. Sungguh dia bahagia didampingi bidadari dunia itu. Cintanya mendalam bersama janji setia hanya mahu bersama si dia hingga hujung nyawa namun takdir Tuhan siapalah yang tahu. Cintanya diuji dengan kehadiran insan ketiga yang langsung tidak pernah mendapat cintanya. Ya Allah Ya Rabb, dugaan apakah ini?

Isha,

Walau apa pun yang terjadi, cinta abang hanya untuk sayang. Ampunkan abang kerana menduakanmu. Sesungguhnya manusia cuma mampu merancang, Dia jualah menentukan segalanya.

Sofea,
Hadirmu bukan pintaku. Tolonglah, jelaskanlah segalanya padaku, mengapa kau sanggup memburu cintaku walau kita tidak pernah saling mengenal. Siapa aku sebenarnya padamu?

No comments:

Post a Comment