Saturday, June 4, 2011

kaki novel

novelis: rina farizq

1. ada cinta ; harga: RM12 (x termasuk kos penghantan)
                    halaman: 411 ms
sinopsis:

Kemalangan kecil di lampu isyarat telah menemukan Qasrina dan Danish. Bertitik tolak dari kejadian tersebut, hubungan mereka bagaikan seteru.

Bahang makin bertambah apabila mereka ditunangkan tanpa rela. Danish yang berusia dua puluh empat tahun tidak dapat menerima Qasrina, si manis tujuh belas.

Rancangan telah diatur. Mereka akan memutuskan pertunangan usai Qasrina menamatkan pengajiannya di universiti.

Tetapi takdir Tuhan, siapalah yang dapat menolak? Mereka telah jatuh cinta!

Namun, takdir Tuhan sekali lagi mempermainkan mereka apabila Qasrina telah ditangkap berkhalwat dengan lelaki lain.

Siapa dalang di sebalik kes tangkap basah Qasrina? Adakah Danish akan tetap meneruskan pertunangan mereka?

(reserved)
novelis: aisha hamza
1. kau milikku ; harga: RM17 (x termasuk kos penghantan)
                        halaman: 702 ms
sinopsis:

Dizyan Farhana, seorang gadis yang memiliki rupa paras yang menawan tetapi disebabkan badannya yang gempal, dia selalu dijadikan bahan usikan teman-teman sekolah. Tidak terkecuali juga Fezrull Faizal. Bermacam perkara yang dilakukan oleh Faizal dan ahli kumpulannya.

8 tahun berlalu, tanpa disengaja, Faizal dan Dizyan bertemu lagi. Tetapi kali ini di tempat kerja di mana Faizal lebih berkuasa. Demi dendam lama yang masih belum padam, Dizyan disuruh bekerja sebagai pembantu rumah di banglo milik keluarganya. Tanpa disangka, terjadi satu peristiwa yang mendesak mereka untuk bersatu sebagai suami isteri. Adakah penyatuan mereka sebagai suami isteri mampu meleraikan ikatan permusuhan yang terjalin sedari mereka kecil lagi? Adakah wujudnya Ku Zhety sebagai ‘kekasih’ Faizal menyebabkan Dizyan merasa jauh hati atau sebaliknya? Mulanya kebencian dan penindasan semata kemudian akhirnya kerinduan dan kasih sayang bercambah sedikit demi sedikit walaupun pelbagai badai datang melanda. Tetapi, kisah hitam yang terjadi kepada Dizyan menghalang hati mereka bersatu. Lebih sadis apabila bahtera rumah tangga yang dibina musnah tanpa sempat kebenaran dibongkar. Faizal dengan cemburu dan egonya, Dizyan dengan sabar dan redanya. Adakah mereka akan kembali bersatu membina keluarga yang sempurna?


novelis: izzul izzati


1. ku seru kasihmu ; harga: RM13 (x termasuk kos penghantan)
                               halaman: 528 ms
sinopsis:

Memiliki kasih Hakimi dari alam kampus hanyalah mimpi-mimpi indah Afrina semata-mata. Menjadi milik Hakimi apatah lagi. Impian semakin jauh, lantaran jejaka idaman turut menjadi rebutan dua orang sahabat baiknya sendiri. Dia sedia mengalah, memberikan laluan dan ruang biarpun hati sendiri sakit memendam rasa kecewa. Bertambah menjerut rasa tatkala Hakimi menyambut baik cinta salah seorang daripada mereka. Namun dugaan hadir tanpa dipinta, langsung tidak terlintas di fikiran. Musibah datang jua menimpa antara dia dan Hakimi. Suratan ataupun kebetulan? Sukar untuk ditafsirkan. Tetapi apa yang pasti, ada rahsia yang perlu diselindungkan. Ada cerita yang harus disembunyikan dan disimpan kemas daripada pengetahuan umum terutama kawan-kawannya. Kasihnya kepada Hakimi tidak boleh dibiarkan sepi. Cabaran Afrina, kasih Hakimi harus dimiliki dengan apa jua cara sekalipun. Namun relakah dia dikatakan sebagai ‘muka tembok’ demi menyeru kasih Hakimi? Persoalannya… mampukah Afrina menyeru kasih Hakimi sedangkan cinta Hakimi tetap teguh kepada kekasih hati?

No comments:

Post a Comment